JCI Liepāja nodaļa sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādi (KRB) 16. februārī prezentēja kopīgiem spēkiem izveidoto krāsojamo grāmatu “Ugunsdzēsēju glābēju drauga lapsēna Guņa padomi “Kā pasargāt sevi un izglābties ugunsgrēkā””.



VUGD KRB un JCI Liepāja nodaļas sadarbība ilgst jau kopš 2016. gada, kad JCI Liepāja realizēja sociālo projektu un radīja VUGD KRB talismanu lapsēnu Guni, kurš ugunsdzēsējiem glābējiem tika pasniegts 2016. gada 8. oktobrī – dzīvnieku aizsardzības dienā. Vēloties turpināt sadarbību, radās ideja par krāsojamās grāmatas bērniem radīšanu, kas mācītu, kā sevi pasargāt, ja ir notikusi ugunsnelaime.



“Liels paldies jāsaka Kristīne Zabe, kas izrādīja iniciatīvu šīs krāsojamās grāmatiņas izveidošanā – viņa atrada gan mākslinieci, kas izveidoja zīmējumus, gan arī maketētāju, kas salika visu kopā, gan arī piesaistīja finansējumu, lai grāmata taptu. Savukārt mēs radījām saturu, ko vēlamies iemācīt bērniem, krāsojot šo grāmatiņu. Tāpat arī liels

paldies jāsaka Ingai Kuncītei, kas radīja lapsēna Guņa tēlu,” stāsta VUGD KRB Liepājas 1.daļas inspektore Agnese Sprūde.



Grāmatas atklāšanas svētkos tika pasniegtas trīs VUGD KRB pateicības par atsaucību VUGD KRB preventīvo pasākumu īstenošanā – JCI Liepāja nodaļas senatorei Kristīnei Zabei, Liepājas izglītības pārvaldes vadītājai Krisīnei Niedrei – Latherei un krāsojamās grāmatas zīmējumu autorei Marutai Eisterei. Esam lepni par JCI Liepāja nodaļas biedru paveikto darbu!