No 2018. gada 8. līdz 11. februārim Zagrebā norisinājās Eiropas Prezidentu tikšanās, kurā piedalījās JCI Latvia 2018. gada nacionālā prezidente Jekaterina Šime, atbildīgais viceprezidents Matīss Kaļāns, kā arī Eiropas konferences 2018 organizatoru komanda.



Tikšanās ietvaros notika arī Nordic valstu sanāksme, kad parakstīja savstarpējo sadarbības līgumu 2018. gadam un pārrunāja šī gada aktivitātes. Plaši tika diskutēts arī par 2018. gada Eiropas konferenci, kas norisināsies Rīgā no 19.

līdz 21. jūnijam, kā arī Pasaules kongresu 2019, ko organizēs JCI Igaunija. Eiropas Prezidentu tikšanās bija lieliska iespēja, pirmkārt, redzēt visu Eiropas valstu līderus vienkopus. Otrkārt, iespēja diskutēt par nozīmīgākajām aktivitātēm 2018. gadā Eiropas JCI nacionālajās organizācijās. Ģenerālās asamblejas ietvaros tika prezentēts arī nozīmīgākais pasākums Latvijai šogad – Eiropas Konference 2018. Treškārt, projektu prezentāciju ietvaros varēja uzzināt detalizētāk par citu Eiropas valstu realizētajiem projektiem, kas bija arī iedvesmas avots JCI Latvia nacionālajai valdei – iespējams, ka līdzīgas projektu idejas tiks īstenotas arī JCI Latvia tuvākajā laikā.



Šī tikšanās nacionālajai valdei deva lielu pozitīvu emociju lādiņu, kas tika atvests atpakaļ uz mājām, un tikpat lielu enerģijas devu šo ideju īstenošanai.