No 2018. gada 24. līdz 26. maijam JCI Latvia kopā ar trim Kurzemes pilsētām – Ventspili, Kuldīgu un Liepāju – sagaidīja viesus – uzņēmējus no Somijas, kuru vizītes mērķis šeit bija prezentēt šādas nozares: celtniecība, elektrotīkli, e-komercija, mediju nozare un valsts pārvaldes sektors. Šīs vizītes tika īstenotas projekta “Finish business days in Kurzeme 2018” ietvaros.



Somu uzņēmējiem tika sagatavota daudzveidīga programma. Katra no pilsētām iepazīstināja ar tās stiprajām pusēm un piedāvātajām iespējām biznesa attīstībai. Viesus uzņēma Kuldīgas domē, Ventspils biznesa atbalsta centrā un LIAA biznesa inkubatorā Liepājā. Tāpat Somijas pārstāvji apmeklēja vairākus Latvijas uzņēmumus:

- „DIP DAP” ražotnē (SIA MGS FACTORY), SIA „Raituma krāsas” un SIA „Mars” Kuldīgā,

- A/S „Immer Digital”, SIA „Ventspils metināšanas rūpnīca” un SIA „Arbo Windows” Ventspilī,

- A/S "UPB" Liepājā.



Šīs vizītes bija lielisks sākums komunikācijai starp uzņēmējiem un pamats iespējamās sadarbības nianšu pārrunāšanai.



Šo tīklošanās iespēju ar Somijas delegāciju ļoti aktīvi izmantoja uzņēmēji, īpaši jaunie (start-up) Liepājā. Ar lielu degsmi viņi prezentēja savus uzņēmumus, produkciju, lai iegūtu gan jaunus starptautiskus biznesa kontaktus, gan veicinātu savas produkcijas eksporta iespējas.



Uzņēmējiem no Somijas bija iespēja izbaudīt un izgaršot Latvijas virtuvi. Ar gardiem ēdieniem viesus cienāja trīs burvīgos restorānos: JCI Kuldīga uzņēma delegācijas pārstāvjus restorānā „Metropole” (Baznīcas ielā 11, Kuldīgā), JCI Ventspils – restorānā „Zītari” (Tirgus ielā 11, Ventspilī), bet JCI Liepāja – restorānā „Libava”.



Somijas uzņēmējiem bija iespēja arī iepazīt Rīgu un Jūrmalu, satikt citu JCI Latvia nodaļu biedrus! Dažu dienu laikā Latvija ir apbūrusi delegācijas pārstāvjus, un jau šovasar uzņēmēji plāno braukt vēlreiz šurp, līdzi ņemot savus ģimenes locekļus un draugus, lai atpūstos!



Par ieguldīto laiku un pūlēm šī projekta īstenošanā paldies JCI Ventspils nodaļai, kas bija šī projekta koordinators, JCI Kuldīga un JCI Liepāja nodaļām par atbalstu. Pateicības vārdi arī Ventspils, Liepājas un Kuldīgas pilsētu domēm, Ventspils biznesa atbalsta centram un LIAA biznesa inkubatorā Liepājā.