Paralēli JCI Eiropas Konferencei 2018, no 19. līdz 21. jūnijam Rīgā norisinājās arī Magnetic Latvia Biznesa forums “Atklāj jaunas biznesa iespējas. Atklāj Latviju!”. Tā kā liela daļa JCI biedru ir uzņēmēji, un JCI Eiropā lielu uzmanību velta tieši uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai, visi konferences apmeklētāji tika aicināti piedalīties arī LIAA organizētajā biznesa forumā. Tas deva iespēju ārvalstu viesiem ne tikai apspriest pasaules tendences un iespējas, ko tās sniedz, bet arī iepazīt Latvijas uzņēmējdarbības vidi, ievērojamus, eksportspējīgus Latvijas uzņēmumus un investīciju iespējas, tādējādi veicinot ārējo tirdzniecību un radot interesi par Latviju kā potenciālu investīciju un uzņēmējdarbības attīstības vietu. Forumā tika radīta vide un iespējas jaunu biznesa kontaktu dibināšanai, lai

veicinātu starptautisku sadarbību, un interaktīvajās sesijās ārvalstu un Latvijas dalībnieki varēja viens ar otru iepazīt tuvāk.



Foruma pirmajā dienā, 19. jūnijā, ārvalstu viesi apmeklēja Latvijas uzņēmumus, lai iepazītu Latvijas uzņēmējdarbības vidi un izzinātu sadarbības un investīciju iespējas. Kopumā tika noorganizētas 10 dažādas tūres, apmeklējot vairāk nekā 20 Latviju labi reprezentējošas organizācijas un eksportspējīgus uzņēmumus.



Savukārt 20. un 21. jūnijā notika divu dienu konference, kurā piedalījās gandrīz 1300 Latvijas uzņēmējdarbības vides pārstāvji un ārvalstu viesi, kuriem bija iespēja gan klausīties ārvalstu ekspertu uzstāšanos un ievērojamu Latvijas pārstāvju diskusijas, gan piedalīties meistarklasēs un tikties ar citiem foruma dalībniekiem, lai dibinātu jaunus biznesa kontaktus.



Forums pārsteidza arī dalībniekus ar iespaidīgiem muzikāliem priekšnesumiem, iepazīstinot ārvalstu viesus arī ar Latvijas kultūru. Visas foruma laikā notiekošās uzstāšanās un diskusijas tika translētas video tiešraidē LIAA mājaslapā, pasākuma mājaslapā un LIAA Facebook lapā. Pēc foruma norises visi, tie tiks sagatavoti un publicēti LIAA mājaslapā, foruma mājaslapā un LIAA YouTube kontā.



Noslēguma svinīgās vakariņas aizritēja Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, kur piedalījās nozīmīgu uzņēmumu pārstāvji un ielūgtie JCI viesi. Uzrunu klātesošajiem noslēguma pasākumā teica arī JCI Pasaules prezidents Marks Brians Lims (Marc Brian Lim).