Eiropas Konferences 2018 ietvaros norisinājās arī JCI Riga Business nodaļas rīkotais “Sociālās uzņēmējdarbības izaicinājums 2018” (Social Entrepreneurship Challenge, SEC 2018). Šo izaicinājumu pieņēma 10 jaunie uzņēmēji no Latvijas, Austrijas, Šveices, Lielbritānijas, Rumānijas un Norvēģijas, prezentējot savas ilgtspējīga biznesa idejas investoriem ar mērķi saņemt atbalstu tālākajai uzņēmējdarbības attīstībai.



Par labāko tika atzīts pašmāju Latvijas informācijas tehnoloģiju izglītības projekts “Learn IT”, prezentējot informācijas tehnoloģiju mācību programmu, kas īpaši pielāgota bērniem no deviņu gadu vecuma bez priekšzināšanām programmēšanā. Tās ietvaros skolēni veido spēles un lietotnes, risina loģiku attīstošus uzdevumus un kontrolē robotus, attīstot arī problēmu risināšanas prasmes un spēju strādāt komandās. Otrajā vietā ierindojās “Electric Vehicle Solutions”, kas apvieno jaunākās bateriju tehnoloģijas ar klasisku motorolleru dizainu, piedāvājot videi draudzīgu risinājumu piegādes uzņēmumiem. Savukārt trešās vietas ieguvēji, “Green Heroes Austria”, izstrādājuši risinājumu, kas palīdzēs samazināt vienreiz lietojamo kafijas krūzīšu nospiedumu uz apkārtējo vidi.



SEC 2018 laureāti saņems profesionāļu veidotus video uzņēmumu mārketinga un pārdošanas attīstībai, bet īpašā Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla (LatBAN) balva – investoru konsultācijas – šoreiz tika piešķirta “Tixico” – Latvijā izstrādātam drošam biļešu tirdzniecības rīkam, kas izmanto blockchain tehnoloģiju. Kā atzīst izaicinājuma organizatori, tad sociālās uzņēmējdarbība izaicinājums ir iespēja jauniem uzņēmējiem prezentēt savas idejas, biznesa plānus un attīstības ieceres starptautiskai pieredzējušu uzņēmēju un investoru auditorijai. Ir prieks, ka uzvarētāju vidū dominē mūsu jaunie uzņēmēji, kuri jau aktīvi strādā, lai augtu, pelnītu un vienlaikus dotu pienesumu Latvijas sabiedrībai.